Opname Klin. GGz Nijmegen

Functie

De kliniek bestaat uit twee afdelingen, welke zijn onderverdeeld in gesloten en open woongroepen, en een verdieping voor behandeling. De separeerafdeling is indirect verbonden met de gesloten afdeling. Het tijdelijk verblijven in deze kliniek is een uitgangspunt geweest voor de ontwerpopgave. Na de opname en de behandeling wordt elders de behandeling vervolgd. Om de groepen binnen het afgesloten gebied te kunnen verruimen is het mogelijk om in verschillende situaties de centrale binnengangen en de centrale buitenruimte bij een groep of afdeling te betrekken.

Gevel

De kenmerken van de gevel zijn een grove gemetselde onderbouw en een gedifferentieerde houten bovenbouw. Het toepassen van twee verschillende materialen representeren het formele karakter van de kliniek en het informele karakter van het wonen. De gevelmaterialen zijn onderling afgestemd met de overige nieuw te bouwen klinieken.

 

 

 

foto: Cobouw 15-11-11 'Extra Large'

 

Toegankelijkheid

De kliniek heeft een open en gesloten karakter. Het meest gesloten is vanzelfsprekend e separeerafdeling met een eigen entree en een eigen buitenruimte. Het meest publiektoegankelijk is de behandelverdieping en de open woongroepen. Alle verkeersstromen komen uit in de centrale entreehal inclusief de gang om de centrale buitenruimte. De centrale buitenruimte kan zodanig ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Diverse interne verbindingen binnen de afdelingen geven een maximale vrijheid in de routing binnen het gebouw.

Projectgegevens

Opname Klin. GGz Nijmegen
Nijmegen
GGz Nijmegen / Pro Persona
gereed
3.213 m2
4.816.380
MTD Landschapsarchitecten - Den Bosch
Ingenieursbureau Wassenaar - Haren
DWA installatie- en energieadvies - Rijssen
Adviesbureau Peutz - Mook
Vitruvius Bouwkostenadvies - Oss
Wijnen Bouw - Horst
Kropman installatietechniek - Nijmegen
Haerkens elektrotechnisch installatiebedrijf - Nijmegen
 
  Download PDF