Sauna NieuweZijds

Lounge

In de lounge zijn veel natuurlijke materialen toegepast. De betonnen constructie, de zware balken en kolommen zijn in het zicht gebleven en vormen een contrast met de fijnmazige stalen gordijnen en de houten vloer. 

Alle ruimten staan in open verbinding met elkaar en lopen vanzelfsprekend in elkaar over. Zo ontstaan er veel doorzicht wat de verschillende saunaonderdelen tot één groot geheel maakt

 

 

 

 

 

 

Finse Sauna

De Finse sauna is voorzien van een glazen wand richting de stortdouches. Zo blijft in de specifieke saunaruimte ook wederzijds zicht op de verschillende onderdelen in het saunalandschap.

De Finse sauna is uitgevoerd in Western Red Ceder. Een warme roodbruine en geurende houtsoort in tegenstelling tot het gebruikelijke lichtgele Abachi- of Grenenhout. Direct achter de glazen puien zijn de stortdouches en de warme douches voorzien.

Turks Stoombad

Een groot gedeelte van het saunalandschap bestaat, naast een jacuzzi voor 8 tot 10 personen, uit de stoombadruimte van circa 45 m2 groot. De ruimte is volledig traditioneel opgebouwd en geheel afgewerkt met keramische tegels. 

De ronde en glooiende vormen maken verschillende zones in de stoombadruimte. De kolommen en wanden zorgen voor beschutte zitplekken in het stoombad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan van Breda Photography

www.janvanbreda.blogspot.nl

Sauna NieuweZijds

www.saunanieuwezijds.nl

Projectgegevens

Sauna NieuweZijds
Amsterdam
Sauna NieuweZijds b.v.
gereed
485 m2
-
Bureau Veldweg
Vitruvius bouwkostenadvies
Installatie adviesbureau VanderWeele
REconstructies
Bakkerbouw b.v
Elbouw G/E kombinatie
Nanterre Bouw B.V.