High-Five Cataloguswoning

Licht

Veel daglicht komt in het huis door de grote puien en dakramen naar binnen. Boven het centrale trappenhuis zijn dakvensters voorzien en brengen het zonlicht in het midden van het huis tot op de begane grond. In het centrum van het huis is hierdoor veel daglicht aanwezig. Het extra hoge atelierraam in de voorgevel maakt de woonkeuken tot een lichte of zonnige plek in huis. Een grote glazen pui met openslaande deuren in de achtergevel geeft veel daglicht in de woonkamer en maakt een optimale verbinding met de tuin.

Lucht

Frisse lucht is naast ruimte en daglicht belangrijk voor een goed wooncomfort. De woning is voorzien van een automatisch vraaggestuurd luchtverversing systeem. De mechanische ventilatie unit controleert zelf het CO2 gehalte en past de luchtverversing hier op aan. De woning is voorzien van zelfregelende ventilatieroosters in de gevels. De kozijnen in de slaapkamers zijn voorzien van draai- kiepramen zodat op verschillende wijzen de woning kan worden geventileerd.

Energiezuinig

Een energiezuinige woning is standaard voor de High-Five woningtypen. Een goed geïsoleerde woning is hiervoor een belangrijke factor. Het terugwinnen van gebruikte warmte in de woning behoort tot het standaardpakket. Wanneer gewenst is woning nog verder uit te breiden met energiezuinige maatregelen zoals vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem. Het wooncomfort wordt dan nog groter.

Ruimte

Door de verspringende verdiepingvloeren is de ruimte in de woonkeuken extra hoog. De ruimtelijkheid tussen de verspringende vloeren wordt door het centrale en open trappenhuis gecreëerd zodat de vloeren op een geheel eigen wijze en met elkaar worden verbonden. De scheidingswanden op de verdiepingen kunnen afhankelijk van de gewenste woonvorm of gezinsituatie worden aangepast. Het huis kan als open loft of als een gezinswoning met vier en zelfs vijf slaapkamers bewoond worden. Voor de grote hoeveelheid aan leefruimte is er naast de buitenberging ook in de woning een extra bijkeuken of binnenberging voorzien.

Gevel zelf bepalen

 

Plus-woning

 

Projectgegevens

High-Five Cataloguswoning
Zelfbouwkavels in NL
Voor geinterresseerden particulieren en zelfbouwers
bouwvoorbereiding
vanaf 125.000
Adviesgroep Duineveld b.v. - Katwijk
REconstructies - Amsterdam
 
  Download PDF